COOP MasterCard

Er du COOP-medlem? Sjansen for det er stor, ettersom den omfattende COOP-kjeden har flere millioner medlemmer bare i Norge. COOP er et selskap som er såkalt «eid av medlemmene», og hvert eneste år betales det ut millioner av kroner i kjøpeutbytte til medlemmene. Man trenger ikke et kredittkort for å spare penger på denne måten, men gjennom COOP MasterCard vil du spare opp mot dobbelt så mye som vanlige medlemmer gjør. Dette, i tillegg til en rekke andre fordeler, gjør at COOP MasterCard er et meget interessant kredittkort.

Betingelser og kostnader

Når det kommer til betingelsene for COOP MasterCard, så ligger de på det helt gjennomsnittlige. Den effektive renten er noe høy på 25,85%, som gjør at det ikke er spesielt godt egnet for handling på avbetaling. Uansett anbefaler vi at man unngår dette med dette kredittkortet, ettersom den bonusen (les neste avsnitt) man sparer opp da vil bli spist opp av renter og gebyrer. Kredittgrensen strekker seg opp mot 100 000 kroner med kredittkortet, men trolig vil du få en lavere kredittgrense når du først søker om kortet.

Man har også en rentefri nedbetalingsperiode på omtrent halvannen måned før rentene begynner å løpe. Dette gjelder dog ikke hvis man gjør uttak av kontanter, for da begynner rentene å løpe med en gang. I tillegg må man regne med å betale gebyrer på uttaket.

Fordeler og bonuser

Det er flere store fordeler med å ha et COOP MasterCard i lommeboka, spesielt dersom man ofte handler i kjedens butikker. Kredittkortet har en generell cashback på 1% av alle handlesummer, uansett bransje og butikk (ikke konkurrerende butikker av COOP i Norge). I tillegg får du en ytterligere større bonus når du handler i kjedens butikker, som da blir totalt 2%. For hver 1000-lapp du handler for, så sparer du 20 kroner. Mange bekker små, og så videre. Utover dette så kan vi også trekke frem en gunstig reiseforsikring som en stor fordel, med avbestillingsforsikring innbakt i denne igjen.

Søke om kredittkortet

For å søke om COOP MasterCard så må du være eller bli COOP-medlem. Dette koster en liten engangssum første gangen du skal registrere deg, men denne summen får du tilbake hvis du eventuelt avslutter medlemskapet ditt i fremtiden. I tillegg må du være minst 18 år gammel for å søke om kredittkortet, men utover dette er det ingen spesielle vilkår eller betingelser. Kredittkortet tilbys som et samarbeid mellom COOP og den norske kortutstederen EnterCard.